(c)2011

Пътеводител National Geographic: Тайланд

   Книги ► Карти, атласи и пътеводители ► 
Пътеводител National Geographic: Тайланд
Aвтор: Фил Макдоналд, Карл Паркс
Издателство: Егмонт
Година: 2008
ISBN: 9789542702535
Корица: мека
Страници: 400
Цена: 24.99 лв.  21.24 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Със своите 400 страници, над 260 уникални фотографии и 22 подробни цветни карти, пътеводителят на Нешънъл Джеографик "Тайланд" е книга, която е добре да прочетеш, дори и никога да не намериш път към тази екзотична азиатска държава.
Двамата автори Фил Макдоналд и Карл Паркс за работили за различни медии по света, но точно в Тайланд са усетили магията на Азия. Затова са написали този пътеводител с любопитството и старанието на хора, които разказват за своите любими места и приключения.
Резултатът е издание, което описва не само природните красоти и приятните за почивка места, но и историята и богатата култура на това древно кралство. Текстът в пътеводителя е разделен според различните географски области на страната, като най-специфичното за всяка от тях е описано в отделна специална статия. Разбира се, не са пропуснати възможностите за шопинг, както и кухнята, славеща се като една от най-богатите и с най-вкусни ястия в света. В раздела с полезна информация е приложен дори речник, с помощта на който може да бъде разчетено всяко ресторантско меню.
И всичко това заедно с любопитна информация за уникалната тайландска коприна, за фермите за орхидеи, от които рано сутрин към всички краища на света излитат самолети с пряснооткъснати цветове, за "морските цигани" и дори ужасяващото цунами от 2004 година и новите супермодерни системи за ранно предизвестяване на бедствия.
 
Общи условия