(c)2011

Скритата история

   Книги ► Антикварни книги ► 
Скритата история
Aвтор: Брайън Хотън
Издателство: Бард
Година: 2008
ISBN: 9789545859533
Корица: мека
Страници: 368
Цена: 21.00 лв.  21.00 лв. (Отстъпка -0%)

Добави в количка
 
“Никъде другаде няма толкова богата сбирка с древни чудеса. “Скритата история” е нова изчерпателна енциклопедия на странното и загадъчното, която ще бъде търсена от всички, запленени от далечното минало”.
Пъблишърс Уикли

Вълшебното и мистериите на древния свят все още преследват нашето въображение. Чрез своята архитектура, артефакти и постижения древните култури ни говорят през праха на хиляди години - от подобния на лабиринт дворец в Кносос на Крит и възвишените пирамиди на Египет до най-отдалечените храмове в джунглата на Перу и мегалитната тайнственост на Стоунхендж. "Скритата история" обединява увлекателна подборка от древни загадки, обособени в три раздела: Тайнствени места, Необяснени артефакти и Загадъчни хора.
Ще откриете интересни факти за:

• Големия Сфинкс - мистицизъм и археология се сблъскват в продължаващия спор за мистериозния паметник.
• Механизма от Антикитера - древногръцки компютър, открит под Егейско море.
• Огромните фигури по хълмовете на Англия - Белия кон от Ъфингтън и други големи фигури от варовик, създадени сред английската природа преди хиляди години.
• Савската царица - догадки за истинската самоличност на могъщата владетелка, прочута с посещението си при цар Соломон, разказано в Библията.
• Нюгрейндж - стотици години по-стар от Голямата пирамида в Гиза и Стоунхендж. Кои са строителите на ирландския мегалитен паметник?

"Скритата история" запълва празнината между археологията и алтернативната история, като използва най-новите открития, здрав разум и непредубеден подход. С повече от 50 фотографии и илюстрации тя е и чудесен наръчник за читатели, които се интересуват от археологически главоблъсканици.
 
Общи условия