(c)2011

Райт 3 Промоция

   Книги ► Детска литература ► Романи за деца ► 
Райт 3 Промоция
промоция

Aвтор: Блу Балиет
Издателство: Егмонт
Година: 2008
ISBN: 9789542701682
Корица: мека
Страници: 269
Цена: 9.90 лв.  6.93 лв. (Отстъпка -30%)

Добави в количка
 
В това заплетено и фантастично продължение на бестселъра на Блу Балиет "По следите на Вермeер" малките детективи Петра и Колдър, заедно със стария приятел на Колдър Томи, са въвлечени в нова художествена мистерия. Този път тя е свързана с архитектурния шедьовър на Франк Лойд Райт – Роби Хаус.

Докато шестокласниците се опитват да предотвратят разрушаването на прочутата къща в Хайд Парк, Чикаго, се случват зловещи неща: тайнствени гласове долитат отвътре, сенки се движат иззад витражите, дори покривът се размърдва – подобно на събуден звяр. Изведнъж добронамереният проект за художествена реставрация се превръща в страховито търсене на призраци, скрито съкровище и послание, оставено от самия Райт. Дали децата ще разгадаят истината и ще се измъкнат невредими от сложната плетеница, в която животът и изкуството се пресичат със смъртта и опасността?

Досущ като прочутите прозорци в Роби Хаус творбата на Блу Балиет и илюстрациите на Брет Хелкуист улавят светлината, проблясват в различни цветове и неочаквано разкриват съкровени тайни.
 
Общи условия