(c)2011

Диверсант

   Книги ► Научна литература ► История ► нова и най-нова история ► 
Диверсант
Aвтор: Ото Скорцени
Издателство: Атика
Година: 2007
ISBN: 9547292420
Корица: мека
Страници: 256
Цена: 6.99 лв.  5.94 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Наричат го диверсант №1 на Третия райх, създателя на нацистките командоси, любимеца на Хитлер, най-опасния мъж в Европа. Ото Скорцени - Белязания...
Никой друг обикновен офицер не е играл такава роля в най-гръмките спецоперации от Втората световна вой¬на. Освобождаването на Мусолини, отвличането на сина на унгарския регент Хорти, диверсионните рейдове срещу съюзническите войски в Ардените, секретното оръжие на Третия райх...
След войната Белязания продължава да изправя на нокти съюзническите спецслужби, които едва през 70-те години свалят наблюдението над него. И досега вървят легенди за тайнствените организации О.Д.Е.С.С.А, „Спине" и „Паладин", за златото и стотиците милиони, които върхушката на Третия райх укрива в швейцарски банки, за загадъчното из¬чезване на нацистките лидери, за мистични германски бази в Антарктида и Тибет... И те винаги се свързват с Беляза¬ния - Скорцени. Над тези операции обаче тегне 75-годишно табу. Такъв е срокът за разсекретяване на тези документи от съюзническите спецслужби.
Независимо че името му е извадено от списъка на на¬цистките военнопрестъпници през 1951 година, Скорцени не се отказва от убежденията си. Още първото издание на книгата му, наречена „Ние се борихме, ние загубихме", му спечелва както фанатични почитатели, така и яростни вра¬гове. Многобройните издания след това само увеличават и едните, и другите.
Българското издание на спомените на Скорцени е уни¬кално. В книгата са включени над 150 снимки и документи, някои от съвсем наскоро разсекретени досиета.
По-добре един път да видиш...

 
Общи условия