(c)2011

Пътешествие по Екватора: 40 000 километра, за да се срещнеш със света

   Книги ► Художествена литература ► Други ► 
Пътешествие по Екватора: 40 000 километра, за да се срещнеш със света
Aвтор: Майк Хорн
Издателство: Вакон
Година: 2007
ISBN: 9549184382
Корица: мека
Страници: 232
Цена: 16.00 лв.  12.32 лв. (Отстъпка -23%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
„Времето се сгромоляса само върху себе си. Сгъсти се. Паметта ми постепенно превръ-щаше седемнадесетте месеца по „Нулева ширина" в един-единствен миг с опустоша-ваща интензивност, по време на който из-живях почти едновременно всичко, което е възможно да се изживее. Видях как се раж¬дат деца и умират хора. В океана срещнах абсолютното спокойствие, бурята и урага¬на. Прекосих пустини, езера, блата, джунг¬ли... Плувах по теченията на реки и изкачвах планини. Познах мира и преживях войната. Избухвах в смях и плачех до скъсване. Из¬питвах радост, разочарование, тъга, страх от смъртта, еуфория и отчаяние."
Майк Хорн живее единствено, за да осъществява мечтите си. Ето защо-един пролетен ден оставя на брега жена си и двете си дъщери, които обо¬жава, за да обиколи планетата - сам и следвайки линията на екватора. Пеша, с пирога, с платноходка или с колело, през три океана и два конти-нента, Майк Хорн извървя тази невидима нишка, без да се отдалечи от нея на повече от четиридесет километра.
Тук той разказва как сам човек успява да се слее с природата, за да го пусне тя да премине - и как понякога не успява. В девствената бразилска гора, ухапан от змия, той оставя няколко дни ослепял, в полусъзнание, без да знае дали отровата е смъртоносна или не.
Но най-голямата опасност е Човекът с неговите войни. В Африка бун¬товници арестуват Майк Хорн и го осъждат на смърт. Той успява да се измъкне на косъм.
И защо е всичко това? Защото иска да изпълни докрай мечтата си, да отиде още по-напред в срещата между природата и човека. В този нео¬бикновен разказ се разкрива човек, който се страхува, който се очарова, който страда, но който винаги върви напред.
Роден през 1966 г. В Йоханесбург, Южна Африка, Майк Хорн е заразен с ви-руса на приключението. Живее във ферма в Швейцария с жена си Кати и двете им дъщери Джесика и Аника.

 
Общи условия