(c)2011

Самосъзнаващата се вселена - Как съзнанието твори материалният свят

   Книги ► Научна литература ► Астрономия ► 
Самосъзнаващата се вселена -  Как съзнанието твори материалният свят
Aвтор: Амит Госвами
Издателство: Дилок
Година: 2007
ISBN: 9789549994612
Корица: мека
Страници: 366
Цена: 15.00 лв.  12.75 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
В тази стимулираща и навременна книга д-р Амит Госвами разбива твърде популярното убеждение на западната наука, че материята е основната „тухла" на Вселената и предлага тезата, че истинската основа на всичко, което познаваме и възприемаме, е съзнанието.
Неговото обяснение на квантовата физика за лаици, наречено „модел на яснотата" от Kirkus Reviews, подготвя сцената за откривателско пътуване през общата основа на науката и религията, преплетената природа на тялото и психиката и нашата взаимосвързаност с цялата Вселена.
„Госвами използва съвременната физика, за да възстанови смисъла, целта и посоката на Вселената... „Самоосъзнаващата се Вселена" е вдъхновяващ синтез на науката и духовността, написан от сърце."
- д-р Лари Доси, автор на Healing Words и Space, Time & Medicine
„Изключително важна книга, която изгражда мостове." - Yoga Journal
„Ясно и убедително аргументирана, „Самоосъзнаващата се Вселена" е ангажиращ и находчив принос."
- д-р Джон Бригс, автор на Fractals: The Patterns of Chaos
Д-р Амит Госвами е професор по физика в Института по теоретични науки към Университета на Орегон. Автор на многобройни научни статии и два текста по физика, един по квантова механика, той е съавтор и със съпругата си, Маги Госвами, на The Cosmic Dancers. Ричард Е. Рийд е писател и литературен агент.

 
Общи условия