(c)2011

Случаят с Архиепископа - Келтски загадки

   Книги ► Художествена литература ► Криминална ► 
Случаят с Архиепископа - Келтски загадки
Aвтор: Питър Тримейн
Издателство: Ера
Година: 2007
ISBN: 9789549395709
Корица: мека
Страници: 286
Цена: 8.99 лв.  7.64 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Рим, есента на 664 година.
Уигард, архиепископ на Кентърбъри, е открит мъртъв в покоите си в Латеранския дворец в Рим. Разследването на престъплението не трае дълго - набързо е обвинен и арестуван ирландецът Ронан Рагалах, видян от охраната да напуска покоите на архиепископа. Дясната ръка на папата - епископ Геласий, е убеден, че престъплението е политическо и може да доведе до война между Саксония и Ирландия, ако Ронан бъде обвинен без доказателства.
По същото време в Рим на специална мисия е и своенравната млада монахиня - сестра Фиделма, на която й се носи славата, че разплита всякакви мистерии.
Епископ Геласий учтиво я моли да проведе разследване и да установи причините за смъртта на Уигард.

Добре дошли в света на сестра Фиделма!

Сестра Фиделма е историческа личност, живяла през VII в., и най-малка дъщеря на крал Фланд. Тя е не само религиозно лице, но и добре обучен адвокат Интересът и да разкрива истината на всяка цена е причина сестра Фиделма да стане разследващ адвокат в Ирландия.
Питър Тримейн е специалист по келтска история. Във вените му тече ирландска, бретонска и шотландска кръв, а родословното му дърво може да бъде проследено до далечната 1288 г. Криминалната поредица „Келтскй загадки" се основава на задълбочени разследвания и анализ на архиви от историята на келтите.

 
Общи условия