(c)2011

По-кратка история на времето

   Книги ► Научна литература ► Астрономия ► 
По-кратка история на времето
Aвтор: Стивън Хокинг и Ленард Млодинов
Издателство: Бард
Година: 2007
ISBN: 9789545857669
Корица: твърда
Страници: 176
Цена: 25.00 лв.  18.75 лв. (Отстъпка -25%)

Добави в количка
 
Световният бестселър на Стивън Хокинг „Кратка история на времето" се превърна в епохално събитие в историята на научната литература. Ангажиращият глас на автора й е едната причина, а другата са интригуващите теми, с които се занимава той: природата на пространството и времето, ролята на Бог в съзиданието, историята и бъдещето на Вселената. Но едновременно с това е истина, че през годините след публикуването й читателите многократно споделяха с професор Хокинг за трудностите при разбирането на някои от основните концепции в книгата.
Това е причината и съображението зад издаването на „По-кратка история на времето": готовността на автора да направи съдържанието по-леснодостъпно за читателите, както и желанието старото издание да се осъвремени с последните научни наблюдения и открития.
Макар тази книга да е „по-кратка" в чисто литературен аспект, тя в действителност разширява големите теми в предишната. Вече ги няма чисто техническите концепции като математиката на хаотичните гранични условия. И обратно, темите, представляващи по-широк интерес, които в първоначалния си вид бяха донякъде по-трудни за проследяване, понеже бяха „разхвърляни" из книгата, сега са събрани в отделни самостоятелни глави, които включват относителността, изкривеното пространство и квантовата теория.
Ако един ден открием пълната теория, след време нейните общи принципи ще станат понятни за всекиго, а не само за шепа учени. И тогава всички ние, философи, учени и възможно най-обикновени хора, ще можем да вземем участие в дискусията по въпроса защо ние и Вселената съществуваме.


 
Общи условия