(c)2011

Саваните на Кения

   Книги ► Художествена литература ► Други ► 
Саваните на Кения
Aвтор: Джон Хантър
Издателство: Вакон
Година: 2006
ISBN: 9549184331
Корица: мека
Страници: 270
Цена: 12.00 лв.  10.20 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
„За Африка такава, каквато е била създадена преди белият човек да започне да обезобразява тази девствена земя със села и чифлици. Африка огласяна от бойните викове на масаите, когато гонят лъвове нападнали добитъка им. Не, старата Африка я няма и аз видях как тя си отиде."
Джон Хантър

Това е историята на един от най-знаменитите професионални ловци из африканските земи в началото на миналия век. Джон Хантър е шотландец по рождение и африканец по душа. След като напуска семейният чифлик и уютната и зелена Шотландия, той се впуска в най-лудата авантюра в живота си. Слизайки от влака в Найроби младият шотландец намира непозната и далечна страна, пропита от престъпност и корупция и не много дружелюбна към чужденците. Но огромната му страст към животните и ловът, му помагат да се сближи с туземците и да се превърне в един от тях. Да обикне животът, който живеят и да създаде свое семейство.

Ловувайки из африканските джунгли Джон Хантър се среща с петте вида най-опасни животни по тези места. Хвърля се в смъртоносни битки с лъвове-човекоядци, слонове-разбойници и хищни леопарди. Сприятелява се с пигмеи, вечеря с канибали, помага на масаи и организира сафарита за принцове.
Ако искате да разберете как са ловували едни от най-богатите личности от близкото минало, кои са най-ценните трофеи за един индийски раджа или английски граф и колко души са нужни за укротяването на разярен носорог, потърсете отговорите някъде из саваните на Кения.
 
Общи условия