(c)2011

Ръководство по съдебна психиатрия

   Книги ► Медицинска литература ► Медицина ► 
Ръководство по съдебна психиатрия
Aвтор: Петко Дончев
Издателство: Иван Богоров
Година: 2006
ISBN: 9543160317
Корица: мека
Страници: 318
Цена: 19.00 лв.  16.15 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 

Ръководството по съдебна психиатрия представлява системно изложение на правните и клинични основи на съдебнопсихиатричната експертиза и превенция. Общата част включва основните работни понятия и принципи на наказателното, гражданско и пенитенциарно право, които са в основата на съдебнопсихиатричната дейност, теоретичните и клинико-приложни критерии за оценката на невменяемостта, недееспособността, телесните повреди и оценката на обществената опасност на психично болните.
Специалната част представя психопатологичните картини на психичните болести, тяхната обществена опасност и клинични критерии за съдебнопсихиатричната им оценка. Изданието е предназначено за психиатри, клинични и съдебни психолози, юристи от адвокатурата, криминолози и пенитенциарни специалисти. То ще бъде полезно и за студентите по медицина, психология и право.

ПЕТКО ДОНЧЕВ е многогодишен специалист, професор по съдебна психиатрия, с изключителен опит в практиката и теорията на тази дисциплина. Основател е на Клиниката по съдебна психиатрия в София - първия и единствен център в България за експертиза, препода­ване, научни изследвания и методично ръководство на съдебнопсихиатрична дейност.
Проф. Дончев е автор на учебни и методически ръководства и на научни публикации по клинична и съдебна психиатрия, психиатрична деонтология и медицинско право. Специализирал е в САЩ, Германия и Русия, а през последното десетилетие работи във Великобритания.

 
Общи условия