(c)2011

80 чудеса на света

   Книги ► Енциклопедии и албуми ► Общи енциклопедии ► 
80 чудеса на света
актуално

Aвтор: Карла Сера, Силвия Бомбели
Издателство: А&T
Година: 2006
ISBN: 9549436284
Корица: твърда
Страници: 304
Цена: 74.00 лв.  62.90 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Перифразирайки заглавието на прочутия роман на Жул Верн, написан през 1873 г., който разказва за подвизите на Филеас Фог и неговия верен приятел Паспарту, обиколили света за 80 дни с балон, пълен с горещ въздух, стремежът на 80 ЧУДЕСА НА СВЕТА е да предложи на читателите си подобни вълнения и трепети. Това е едно бързо пътешествие до най-красивите природни забележителности и интересни места, описани и илюстрирани така, че да можете да им се насладите, докато седите удобно у дома си, да усетите спецификата на някои от чудесата на нашата планета и да си представите други такива пътувания из петте континента.
Следователно 80 ЧУДЕСА НА СВЕТА е предложение за туризъм в креслото с избор на меню: читателите могат да изберат какво искат според своя вкус и настроение и да дадат пълна свобода на въображението си благодарение на красноречивите фотографии и кратките - но вдъхновяващи - текстове към тях. (Целта ни не е да опишем „осемдесетте чудеса" в детайли, а да ви подтикнем да потърсите повече информация за тях и, преди всичко, да ги посетите.
Целта на тази книга е да привлече вниманието ви поне върху някои от съкровищата, смятани за безценни за човечеството (например, Списъкът на световното наследство на ЮНЕСКО съдържа над 700 такива обекта), като Ви предостави образец от тази вдъхновяваща красота, която ни кара да се гордеем, че сме част от човешката раса.
Точно както в 80 ЧУДЕСА НА СВЕТА, нашето пътешествие започва от Лондон, след това продължава през Кралския дворец в Будапеща, Ермитажа в Санкт Петербург, Прадо в Мадрид, Наклонената кула в Пиза, базиликата Св. Франциск в Асизи и Колизеума в Рим, с което споменаваме само няколко от етапите. След това бавно се насочваме към Ориента, за да открием природните чудеса Еверест и К2, вечните храмове Тадж Махал в Индия и Ват Пра Кео в Банкок, Петъчната джамия в Исфахан, а после отиваме в Африка при пирамидите в Гиза, пустинята Сахара и водопада Виктория. В Америка можете да спрете в Иелоустоун, за да се възхитите на гейзерите, да видите моста Голдън гейт в Сан Франциско или да посетите арктическия регион в Канада. И накрая идва Океания с планината Кук, Бора-Бора и Еърс Рок -най-отдалечените тихоокеански земи.
Това са само някои от чудесата, които ви очакват. Всичко, което трябва да направите, е да прелистите страниците.
 
Общи условия