(c)2011

Здравен справочник на град София

   Книги ► Справочници ► 
Здравен справочник на град София
Aвтор: Сборник
Издателство: Труд
Година: 2006
ISBN: 9545286377
Корица: мека
Страници: 240
Цена: 6.99 лв.  5.94 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
От 2000 г. досега са издадени седем здравни каталога за София. Нито един от тях обаче, не е пълен и актуален. Затова група специалисти по здравен мениджмънт — лекари, икономисти и юристи, използвайки всички данни за състоянието и дейността на лечебните заведения в София, получени от:
• Министерството на здравеопазването
• Националния център по здравна информация
• Националния център по опазване на общественото здраве
• Националния статистически институт
• Националния осигурителен институт съвместно с Международния институт по здравеопазване и здравно осигуряване и Книгоиздателска къща „Труд", ес зае с нелеката задача да поднесе на софиянци една актуална и много подробна картина на всичко, ставащо в сферата на здравеопазването в София.
Най-ценното в изданието са както данните за възможностите, така и сравнителният анализ на медико-статистическата и икономическата информация за дейността на софийските лечебни и здравни заведения.
Немалка част от това издание е предназначена за пациентите, гражданите и специалистите от други сфери, на които предстои трудната задача да се ориентират във всички задължения и процедури, необходими за адекватното медицинско обслужване.
Тук е поместена информация за това как всеки лесно да се ориентира при избор на подходящо лечебно заведение, както и на личен лекар, как да поиска направление за специализирана извънболнична помощ и какви са правата и задълженията му като пациент. В днешното време на постоянни промени и законодателството по отношение на здравеопазването настоящият справочник ще даде светлина за пациентите по редица въпроси, свързани с документацията, клиничните пътеки и избора на лечебно заведение.

 
Общи условия