(c)2011

Сняг

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Сняг
Aвтор: Орхан Памук
Издателство: Еднорог
Година: 2006
ISBN: 9543650047
Корица: мека
Страници: 572
Цена: 19.90 лв.  16.52 лв. (Отстъпка -17%)

Добави в количка
 
Годината е 1992. Ка, поет и политически емигрант, се завръща в Турция. Възложено му е да направи журналистическо разследване на някои обезпокоителни събития в малкия, загадъчен град Каре близо до границата с Армения. Ка пристига в Каре, съпроводен от обилен снеговалеж, и скоро пътищата се затварят. Пограничният град изпада в пълна изолация. Такъв го вижда поетът - град, изтерзан от политически вражди в навечерието на избори, град, над който е надвиснала сянката на поредица от самоубийства на млади жени.
Ка съзнава, че за да разбере всичко, което се е случило в родината му през годините на неговото отсъствие, е длъжен да види събитията от гледна точка на всички участници - на враждуващите страни и на изпадналите в апатия и объркване наблюдатели. Последното нещо, което е очаквал, е че ще се озове насред инсцениран преврат, че ще бъде заплетен в политически и религиозни конспирации, че дните, прекарани в затрупания от сняг град, ще го накарат да погледне на себе си и на света по нов начин.

,,В нашето Време на фалшификации, когато Вярата на някои хора В литературата може да се разклати, Памук предлага нещо истинско."
Обзървър
 
Общи условия