(c)2011

Другата глава ( Културна история на пениса )

   Книги ► Научна литература ► История ► други ► 
Другата глава ( Културна история на пениса )
промоция

Aвтор: Дейвид Фрийдман
Издателство: Кибеа
Година: 2006
ISBN: 9544744037
Корица: мека
Страници: 390
Цена: 16.00 лв.  8.00 лв. (Отстъпка -50%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Ако сте взели „Другата глава" с малко скептична нагласа и с очакването просто да се позабавлявате, помислете още веднъж. Очаква ви прелестна изненада, защото това, което ни предлага Дейвид М. Фрийдман, е същински фокус: под прикритието на историята на най-ценния и фетишизирай мъжки орган, той ни поднася екзистенциален разказ за фалоцентризма (включително Притесненията за Размера) и за другите движещи сили на цивилизования свят. Фрийдман, който небрежно носи образа на учения, пише увлекателна проза, по-скоро обогатена, отколкото обременена от цитираните любопитни факти. Макар че тонът е обагрен с добронамерена ирония, книгата повдига сериозни въпроси за сложното взаимодействие между власт и страсти. Това е културна история в най-добрия й вид - изпълнена с тънки наблюдения, освободена от модни увлечения и приковаваща вниманието.
Дафне Мъркин, автор на „Мечти за Хитлер"

Ерудирана и забавна, биографията, която Дейвид М. Фрийдман е написал за една част от мъжкото тяло, същевременно е история на една идея, изследване на един символ, смело пътуване по опасната територия между ума и най-непокорния преден пост на неговата империя. „Другата глава" е толкова провокативна, колкото тематиката налага.
Антъни Холдън, автор на „Уилям Шекспир: човекът зад гения"

От Дявола и Да Винчи до Фройд и феминизма, „Другата глава" поставя пениса точно там, където му е мястото - отпред и в центъра на развитието на човешката култура. Дълбоките познания на Фрийдман по темата правят книгата академична, но същевременно стилово очарователна - забавна,
изненадваща и странно вълнуваща.
Скот Рааб, писател

 
Общи условия