(c)2011

Ловецът на хвърчила

   Книги ► Художествена литература ► Трилъри ► 
Ловецът на хвърчила
Aвтор: Халед Хосейни
Издателство: Обсидиан
Година: 2006
ISBN: 9547691155
Корица: мека
Страници: 350
Цена: 18.00 лв.  14.76 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
Кабул през 70-те години на XX в.
Дванайсетгодишният Амир, останал сирак при раждането си, жадува за одобрението на своя суров баща и се надява да го получи, като спечели прочутия градски турнир - бой с хвърчила. За да е пълен триумфът му, Амир трябва да занесе у дома последното прекършено от него хвърчило. Приятелят му Хасан, син на слугата в техния дом, е най-добрият ловец на хвърчила. Амир побеждава, но никой не подозира каква цена трябва да платят и двамата, единият - жертва на жестоко насилие, другият - безмълвен наблюдател, чието малодушие ще го измъчва и ожесточава.
Калифорния през 2001 г.
Амир е известен писател, женен е и макар да описва родината си в своите романи, не я е виждал вече четвърт век. Но един телефонен разговор става причина да се върне там и да потърси онова, което не може да му даде Новият свят - изкуплението.
Прекрасен роман... Една от онези незабравими истории, които пазим В съзнанието си години наред. В нея са вплетени големите теми на литературата и живота: любовта, честта, вината, изкуплението... Толкова поразителна е, че дълго Време Всичко, което прочетох след нея,
бледнееше.
Исабел Алиенде

 
Общи условия