(c)2011

Производство на лозов посадъчен материал

   Книги ► Хоби ► овощарство ► 
Производство на лозов посадъчен материал
Aвтор: Иван Тодоров
Издателство: Дионис
Година: 2006
ISBN: 9548496623
Корица: мека
Страници: 304
Цена: 11.90 лв.  10.12 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Предложената книга е принос в обогатяването на теорията и практиката при производството на базов и на сертифициран лозов посадъчен материал - изходното и основно начало по пътя на възраждането и на развитието на българското лозарство и винарство.
В нея авторът, д.с.н. Иван Тодоров, разглежда от научно-практически позиции производството на лозов посадъчен материал. Въз основа на задълбочен анализ на постигнатия до сега прогрес в този земеделски подотрасъл и изхождайки от богатия си научноизследователски и производствен опит, той препоръчва внедряването на подходящи за условията на нашата страна перспективни технологии и технологични звена за това производство.
Книгата е богато илюстрирана, написана е на леснодостъпен език и е наситена с ценни и конкретни практически съвети. Въпросите, засегнати в нея, са разгледани в духа на изискванията на ЕС към повишаване качеството на лозовия посадъчен материал във връзка с присъединяването на страната ни към Общността. Ето защо тя може да бъде настолна книга за всеки, който се интересува от производството на посадъчен материал от лозата -тази митична и чудотворна култура.

 
Общи условия