(c)2011

Картинен речник Oxford-Duden (Английско български и Българско-Английски) електронно издание на CD

   Книги ► Речници ► речници на CD ► 
Картинен речник Oxford-Duden (Английско български и Българско-Английски) електронно издание на CD
Aвтор: колектив
Издателство: Труд
Година: 2006
Корица: твърда
Цена: 15.00 лв.  12.75 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Мултимедийният картинен речник OXFORD-DUDEN е електронен вариант на осъвременените двуезични книжни издания, създадени върху основата на популярната в Европа и в цял свят серия картинни речници OXFORD-DUDEN, публикувани в България от 2000 г. насам под марката на Книгоиздателска къща "Труд".

Мултимедийният картинен речник OXFORD-DUDEN дефинира визуално над 55 000 понятия чрез номерирани илюстрации, обединени в 400 основни интерактивни изображения. Съдържанието е подредено по теми от природата, бита, техниката и пр., всяка структурирана по категории и подкатегории. Освен тов.а, всяка дума или предмет може да се намери чрез универсалната търсачка или по азбучния показалец.
Електронният картинен речник OXFORD-DUDEN обхваща различни области от човешкото познание. Всяка визуална секция представя присъщия за дадена област речников фонд с точните чужди думи и българските им съответствия.


Информацията за определени специализирани области от нашия живот може да бъде много по-ефективно възприемана, когато е представена във вид на изображения. С помощта на визуалния речник читателят научава чуждите наименования на неща, които не знае как се наричат дори на родния му език.


Всяка илюстрация може да се увеличава за по-добро разглеждане. Речникът дава възможност да се преглеждат в увеличен вид и отделни детайли от илюстрацията. Потребителският интерфейс е олекотен и поддържа всички включени в изданието езици.Речникът предлага кратки текстови дефиниции на представените понятия на всички поддържани езици. Навигацията е улеснена от възможността за бързо и удобно разглеждане на илюстрациите по категории и подкатегории. Предоставена е и възможност за копиране и отпечатване на избрано от потребителя съдържание.
Oнагледяването и големият дял специфична и техническа терминология превръщат настоящия мултимедиен картинен речник в неизбежен помощник за всеки, който се занимава задълбочено с чужди езици. Визуалният речник OXFORD-DUDEN е незаменим в работата на професионални преводачи и бизнесмени.

Минимални изисквания за хардуерната конфигурация:
• Процесор Intel® Pentium™ 500 МНz ИЛИ съпоставим с него
• Оперативна памет 128 МВ RAM
• 50 МВ свободно пространство на твърдия диск
• Видео карта 16 МВ RАМ
• 4хСD-RОМ устройство

Изисквания за софтуера: Операционни системи:
Microsoft® Windows™ 2000 / ХР / 2003 Браузър: Microsoft® Internet Explorer™, версии

Препоръчителна конфигурация:
- Процесор Intel® Pentium™ 800 МНz или съпоставим с него
- Оперативна памет 256МВ RАМ
- 100 МВ свободно пространство на твърдия диск
- Видео карта - 64 МВ RАМ
- Microsoft Windows™ 2000 или Microsoft Windows™ ХР
- Microsoft Internet Explorer™, версия 6.0.
- Минимална разделителна способност на екрана - 800x600

 
Общи условия