(c)2011

История на изкуството - том 2 / средновековие

   Книги ► Изкуство ► Изобразително изкуство ► история ► 
История на изкуството - том 2 / средновековие
Aвтор: Х.У. Джансън, Антъни Джансън
Издателство: Елементи
Година: 2005
ISBN: 9549414027
Корица: твърда
Страници: 186
Цена: 39.99 лв.  33.99 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Историята на Джансън, както е известна на читателите си по цял свят, е публикувана в над 4 милиона копия на 14 езика. За шестте си издания тя се превръща в една от най-авторитетните и всеобхватни истории на изкуството, която в своите над 1000 страници представя всички епохи от праисторията до наши дни.
Независимо дали се интересувате от постиженията на конкретен автор, от характеристиките на определено произведение или от хронологичното развитие на тенденции и направления История на изкуството на Джансън ще задоволи любопитството ви и ще обогати познанията ви.
Във втори том от четиритомната поредица на български език е проследено развитието на архитектурата, скулптурата и Живописта през Средновековието - от зараждането на християнството през постиженията на византийското изкуство до шедьоврите на готическата епоха. Описанието на конкретните произведения и на тенденциите в западната традиция е съчетано с изчерпателен разказ за социалните и културните особености, които създават облика на този исторически период.
Книгата е допълнена с богат илюстративен материал, който позволява бързото и лесно усвояване на информацията от текста. Главите и статиите в тях са систематизирани и тематично оформени и позволяват да използвате Историята като справочник. Други полезни допълнения, които правят изданието ценно, са картите към всяка част, представящи света през различните епохите; притурките с цитати от произведения на известни съвременници, които допълват разглежданата материя; както и Линията на времето в края, която поставя всяко произведение в контекста на неговото създаване, маркирайки ключовите събития от областта на научното познание, социалното развитие и политическата ситуация.
За авторите:
Името на X. У. Джансън е легенда в историята на изкуството. Със своите публикации и трудове и работата си като учен и преподавател той помага да се определи територията на науката в Съединените щати. История на изкуството е най-известната му книга.
Антъни ф. Джансън е изтъкнат университетски преподавател, учен и писател. След смъртта на баща си поема авторството на История на изкуството.

 
Общи условия