(c)2011

Пинк Флойд отвътре

   Книги ► Хоби ► други ► 
Пинк Флойд отвътре
Aвтор: Ник Мейсън
Издателство: Изток Запад
Година: 2005
ISBN: 9543211779
Корица: твърда
Страници: 360
Цена: 80.00 лв.  68.00 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
„Пинк Флойд" е една от най-креативните, успешни и трайно просъществували групи на всички времена. В „Пинк Флойд отвътре" за първи път историята на групата е описана от „вътрешен" човек.
Като единственият член на „Флойд", който е бил в групата през цялото й близо 40-го-дишно съществуване, Ник е наблюдавал наистина отвътре всяка фаза, през която е минала групата, включително периода им като любимци на лондонския ъндърграунд от края на 60-те; деградирането и напускането на Сид Барет; създаването на познатия днес класически звук на „Флойд"; огромният световен успех на „The Dark Side Of The Moon"; нарастващото напрежение и проблемите в групата, довели до разрива с Роджър Уотърс; последвалото решение на Ник и Дейвид Гилмор да заложат репутацията си на карта и да продължат като „Пинк Флойд".
Разказът на Ник черпи информация и от мислите и спомените на други ключови фигури в историята на „Флойд". В книгата е използван и огромният му архив, който съдържа множество изключително редки снимки и рисунки, които се публикуват тук за пръв път. Историята завършва с хронологията на групата в контекста на световните събития, които според Ник са емблематични за това време.
Едва ли в рока са останали много истории, големи като тази на „Пинк Флойд". И аз се съмнявам дали някой може да разкаже тази история толкова добре, колкото търпеливия, остроумен мъж, който я е гледал как се развива от своето място зад барабаните.
Пол дю Нойер, редактор и основател на сп. „Моjо"
Смеех се с глас толкова често, че съпругата ми помисли, че страдам от синдрома на Турет. Книгата е написана чудесно, пълна е с подробности, самоиронична и забавна е. Това е творческа книга - интелигентен, грамотен мемоар за рокендрола, пълен с прямота и остроумие.
Алън Паркър

 
Общи условия