(c)2011

Футбология /футболен годишник/ 2005 - 2006

   Книги ► Спорт и туризъм ► Спорт ► 
Футбология /футболен годишник/ 2005 - 2006
Aвтор: колектив
Издателство: Футбология
Година: 2005
ISBN: 9549174417
Корица: мека
Страници: 512
Цена: 9.98 лв.  8.48 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Скъпи читателю,
Ето, че дойде време за следващата ни среща във времето. Когато миналата година се роди „футбология", тя бе израз на дългогодишната ни свята любов към английския футбол и ние, авторите, сравнихме нейната поява със сбъдната мечта.
Но, както казват, човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Затова от миналото лято ние замечтахме още повече, футболната статистика ни увлече далеч по-силно и определено тази сладка връзка става по-крепка с всеки изминал ден. И тогава се роди идеята да пресечем границите на любимия остров и тръгвайки от родната ни България, да пребродим още няколко страни, чийто футбол, също както английския, диктува модата на Стария континент вече десетилетия наред.
Живеем в България, „футбология" е издание на български език и предназначено за милионите любители на играта в нашата страна. Ето защо нямахме право да пропуснем и българския футбол, който също има дълга история. През годините и първенствата на Испания, Италия, Германия и франция заеха солидно място в европейския футбол. Така нашите усилия и внимание през изминалите месеци бяха насочени и към тези страни, които прибавихме в настоящото издание на футболния годишник. Не устояхме и на една друга съблазън - международното футболно поле на ниво национални отбори.
Както през миналото лято, така и сега „футбология" получи живот, благодарение на прекрасното ни сътрудничество с „Сarlsberg", за което отправяме най-горещите си благодарности към тази дълбоко свързана с любимата игра компания. Благодарим и на останалите спомоществователи на изданието, на които им допадна идеята, че подобна книга има своето съкровено място в сърцето на футболния привърженик.
Стремежът ни бе да направим „футбология" още по-ценен том в библиотеката на всеки любител на играта и футболната статистика и в него да бъде намерено още по-голямо и разнообразно количество информация. Сега се надяваме, че сме успели, но знаем, че през следващата година ще обогатим още повече страниците на годишника. Преди 12 месеца дадохме обещанието, че появата на „футбология" е само началото и сега, скъпи читателю, когато вече държиш в ръцете си новото издание, изпитваме истинско удоволствие. От една страна, защото обещанията се дават, за да се спазват, а от друга, защото не се съмняваме, че вече с нетърпение очакваш да разгърнеш страниците му.
От авторите

 
Общи условия