(c)2011

Самурай

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Биографии ► 
Самурай
Aвтор: Сабуро Сакаи
Издателство: Еделвайс
Година: 2023
ISBN: 9786197186956
Корица: мека
Страници: 428
Цена: 25.00 лв.  21.25 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
„Самурай!“ описва въздушната война от съвсем нова гледна точка – тази на японски летец. Сабуро Сакаи е един от най-великите асове в историята на военната авиация. Неговата историята ни разкрива за първи път Тихоокеанската война така, както я е преживял един потомък на самурай, професионален воин, посветил живота си в служба на родината.

Репутацията на Сабуро Сакаи сред бойните пилоти е изключително добра. От всички японски асове, той е единственият, който никога не губи от подчинените си пилоти по време на въздушен бой. Това е невероятно постижение за човек, който е участвал в повече от двеста такива боеве. След тях Сакаи никога не допуска грешки при кацане, никога не е катапултирал, никога не е разбивал изтребителя си, въпреки тежките повреди, раните, трудните условия за приземяване, включително нощем. Дори когато получава няколко шрапнела в гърдите и гърба, а два 12,7-милиметрови куршума засягат дълбоко черепа му, Сакаи се завръща в базата си. Тази история го превръща в истинска легенда в Япония. Такива рани биха извадили от строя всеки човек, но едноокият пилот се завръща в небето и отново участва във въздушни боеве.

Държите в ръцете си разказа на един от изключителните пилоти на изтребител, по нищо не отстъпващ на най-добрите от чуждестранните летци от Втората световна война, за които сме имали възможност да четем в много издания. Историята за тайнствения морал на Изтока и кръвта на поколения самураи, която тече във вените на Сабуро Сакаи, допринася за интереса към тази книга по целия свят.
 
Общи условия