(c)2011

История на Втората световна война

   Книги ► Научна литература ► История ► нова и най-нова история ► 
История на Втората световна война
Aвтор: Базил Лидъл Харт
Издателство: Труд
Година: 2005
ISBN: 9545285303
Корица: твърда
Страници: 750
Цена: 35.00 лв.  29.75 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
„История на Втората световна война" на Лидъл Харт е труд на водещ военен аналитик, но същевременно и на състрадателен и необикновено оригинален мислител. Сър Базил Лидъл Харт е автор на повече от трийсет книги и световно признат лектор по военна стратегия и тактика, за когото списание „Икономист" пише: „Той е не само пророк и критик, но и историк от голям ранг".
„Сьнди Телеграф"

„Книгата е показателна за гениалността на автора - написана е с такава яснота и проникновение, с каквито никой друг военен писател не би могъл да се похвали... Ще излиза дълго време в големи тиражи и ще се чете с удоволствие от онези, които се интересуват от военно изкуство".
„Армията"

„Изключителна... Една мина, пълна с точна информация":
„Ивнинг Стандарт"

„Един шедьовър, отличаващ се с подвеждаща простота. Труд, плод на много грдини зряло обмисляне. Ще стане настолно четиво. Успехът на книгата е неизбежен. Пълна е с „лидълхартизъм" - непрекъснато разширяващата се роля на танковете във войната, гъвкавата отбрана от дълбочина, индиректния подход, „прекаляване" с логистиката, двойни цели и т.н... Лидъл Харт е не само пророк и критик, а и историк от голям ранг".
„Икономист"

 
Общи условия