(c)2011

Сравнителни политически системи. Исторически и съвременни политически системи

   Книги ► Философия и психология ► Психология ► 
Сравнителни политически системи. Исторически и съвременни политически системи
актуално

Aвтор: Георги Янков
Издателство: УНСС
Година: 2023
ISBN: 9786192325206
Корица: твърда
Страници: 290
Цена: 35.00 лв.  29.75 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
"Настоящата книга е резултат от дългогодишни интелектуални усилия и натрупвания. Близо три десетилетия водих университетски курс по дисциплината Съвременни политически системи пред студентите от специалностите Политология, Международни отношения и Европеистика в Университета за национално и световно стопанство - София. А на магистрите и докторантите преподавах специализиран курс по Сравнителни политически системи.

Други книги и ангажименти все отлагаха нейното публикуване. Освен това идеята бе, след като в Политологичната мисъл от древността до наши дни направих анализ на основните политически идеи и теории, в Сравнителни политически системи да направя това по отношение на основните политически институции и системи. И по този начин относително да затворя изследователския кръг - политически идеи и теории, политически институции и системи на управление."
- проф. д-р Георги Янков

***
Проф. Георги Янков е основател и дългогодишен ръководител на катедра Политология в УНСС и инициатор за създаване на специалност политология в него. През 1996 г. катедрата става първата българска катедра по политология, член на Европейския консорциум за политически изследвания. В списанието на Консорциума през месец август 1999 г. е определена като една от най-значимите катедри по политология в България и Югоизточна Европа (European Political Science Research).
 
Общи условия