(c)2011

Троянките

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Троянките
Aвтор: Пат Баркър
Издателство: Лабиринт
Година: 2023
ISBN: 9786197670165
Корица: мека
Цена: 18.90 лв.  15.69 лв. (Отстъпка -17%)

Добави в количка
 
Троя е паднала. Гърците са нетърпеливи да се приберат у дома заедно с плячката от една безкрайна война – троянките са част от техния трофей. За да опънат платната, победителите очакват благоприятен попътен вятър, който така и не се появява, защото боговете са оскърбени. Тялото на цар Приам лежи непогребано и осквернено… Гърците са принудени да прекъснат победоносния поход и се отдават на разгул и насилие. Изплуват стари вражди, пораждат се нови подозрения и съперничества.

Бризеида, бившата робиня на убития Ахил, бременна с неговото дете, вече е свободна и е омъжена за един от верните му съратници Алким. Тя разказва за безрадостния живот на троянките, пленени в лагера на гърците и твърдо решени да оцелеят. Бризеида търси начин да си отмъсти. Дали ще успее? Дали със смелост и прагматичен ум ще спаси себе си и жените на Троя в един свят, в който само силата има значение?

Пат Баркър е английска писателка (р. 1943 г.). Печелила е „Букър“, както и наградата на „Гардиан“. Била е финалистка на Дамската литературна награда. Авторка на 15 романа. Характерните теми, които разработва, са паметта, травмата, оцеляването. Писането й се отличава с прецизен, ясен и директен стил.
 
Общи условия