(c)2011

Любовта е куче от Ада

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Любовта е куче от Ада
актуално

Aвтор: Чарлс Буковски
Издателство: Локус
Година: 2022
ISBN: 9789547833425
Корица: мека
Страници: 464
Цена: 33.00 лв.  28.05 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Чарлс Буковски е легенда в съвременната литература. От пощенски чиновник, тънещ в неизвестност, той се превръща в един от най-четените автори на своето време. Над 45 книги с проза и поезия, написани с безкомпромисна честност и автентично чувство за хумор, документират тъмната страна на Америка.

Живот, който започва в Германия през 1920 г., и завършва в Калифорния през 1994 г. – там, където са и героите на наговите произведения. Детството на Буковски е отчайващо и нещастно. Младостта си прекарва в скитничество, черна работа и пиене, докато на 49-годишна възраст е вече писател, който се издържа от книгите си. Буковски категорично е един от най-нестандартните и гениални автори на своето време.

" Буковски прави писането на голяма поезия да изглежда лесно; някои от стиховете му притежават неочаквана красота. Липсата на каквато и да е претенция, на пръв поглед опростената, неримувана поезия, наподобяваща проза, създават опасността за всички поети, които идват след него, да се оправдават за това, че имат стил и звучене като неговите."
The Guardian
 
Общи условия