(c)2011

Войната, която промени Рондо

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Войната, която промени Рондо
Aвтор: Романа Романишин, Андрий Лесив
Издателство: СофтПрес
Година: 2022
ISBN: 9786191517923
Корица: мека
Страници: 40
Цена: 17.00 лв.  14.45 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Войната идва в идиличното градче Рондо и променя всичко. Възможно ли е трима приятели да спасят любимия си дом?

Данко, Зирка и Фабиан живеят спокойно в малкото градче Рондо, в което цари такова щастие, че дори цветята пеят. Докато един ден не пристига Войната със своя тътен и гибелни черни цветя.

Жителите на Рондо не знаят какво да направят. Опитват се да разговарят с нея, да се борят, но нищо не помага. Единственият шанс на Данко, Зирка и Фабиан е да се обединят с останалите жители и да използват силата на Светлината, за да спрат непрогледния мрак.

По-актуална от всякога, „Войната, която промени Рондо“ на украинските автори Романа Романишин и Андрий Лесив е книга, която провокира размисъл и отговаря на детските въпроси, като събужда надеждата и показва ценността на мира.

Книгата е отличена с редица международни признания, сред които: награда Bologna Ragazzi Award 2015 и награда Litakcent 2015. Включена е в престижния каталог White Ravens 2015 и е избрана за най-добра илюстрирана книга на 2021 г. според Kirkus и международна книга на 2022 г. според USBBY – Съвета на САЩ за книги за млади хора.

Българското издание на книгата е обвързано с благотворителна кауза. Издателство „Софтпрес“ дарява всички свои приходи от книгата на Български червен кръст в помощ на пострадалите от войната в Украйна. Купувайки „Войната, която промени Рондо“, дарявате и Вие. Благодарим!
 
Общи условия