(c)2011

Заеко, бягай

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Заеко, бягай
Aвтор: Заеко, бягай
Издателство: Кръг
Година: 2022
ISBN: 9786197625547
Корица: мека
Страници: 400
Цена: 22.00 лв.  19.36 лв. (Отстъпка -12%)

Добави в количка
 
Съвременната класика на Джон Ъпдайк среща личността и обществото, задавайки важни морални въпроси.

Хари Енгстръм – Заека, е бивша баскетболна звезда от малък американски град, а славните му дни вече са отминали. На двайсет и шест, женен и с второ дете напът, той се чувства задушен от свят, към който сякаш не принадлежи. Затова… бяга.

Докато лъкатуши между дълга и желанието, между егото си и обществото, между сексуалния порив и семейните отговорности, Заека вярва, че ако ти стиска да бъдеш такъв, какъвто си, другите ще плащат за теб.

Кой може да каже кога сме преминали невидимата граница, която отделя собственото ни разбиране за справедливост от общественото? Вярата в личната ни правота – от правотата? И кой в крайна сметка поема отговорността за нашите грешки?

------------------
Джон Ъпдайк (1932–2009) е сред най-значимите имена в американската литература. Той е писател, поет и критик, автор на повече от петдесет книги. Носител е на множество отличия и награди и е един от тримата, печелили „Пулицър“ за художествена литература повече от веднъж – за „Заека богат“ и „Заека се укроти“. Първото заглавие от най-известната му тетралогия – „Заеко, бягай“, е сред стоте най-добри романа на всички времена.
 
Общи условия