(c)2011

Вдовицата на Дракона

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Романи и разкази ► 
Вдовицата на Дракона
актуално

Aвтор: Петър Бобев
Издателство: ЛЕКСИКОН ООД
Година: 2022
ISBN: 9786192203474
Корица: мека
Страници: 250
Цена: 18.00 лв.  15.30 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Любов, далечни морета, екзотични обичаи, светли и мрачни човешки страсти – във „Вдовицата на Дракона“ на неподражаемия приключенски автор Петър Бобев, познат на няколко поколения благодарни читатели, има от всичко по много.

Романът, написан през 1977 година, е неочаквано актуален и днес. В него са събрани теми, събуждащи бурни спорове в съвремието – за мъжкото и женското начало, за робството на тялото и духа, за религиозната непримиримост. Всичко това е оплетено в сюжет, който навива пружината на напрежението до скъсване. Злото и доброто отново кръстосват мечове в една от най-шеметните истории за тъмните страни на науката и религията, победени от любовта и стремежа към свобода. – Силвия Недкова

Петър Бобев Петров е български писател, автор на приключенски, научнофантастични и исторически разкази, повести, новели и романи, на приказки и други литературни произведения. Роден е на 9 август 1914 г. в Горна Оряховица, Живее и учи в София, където баща му става учител по история в Първа мъжка гимназия. На 12-годишна възраст остава сирак. Започва да пише четиридесетгодишен. Първите му произведения са приказки за дъщеричката му Ани. Отпечатани са първо в редактираното от Ран Босилек списание „Дружинка“. Петър Бобев е автор предимно на юношески приключенски романи със силни фантастични и/или исторически елементи. Разнообразието на теми в книгите му е голямо – подводният свят, древни цивилизации, праисторически същества, екзотични места, теми от историята на България. Бързо става един от най-популярните писатели за юноши в България. Петър Бобев е награждаван нееднократно, а през 1994 г. е удостоен с националната награда за детска литература „Петко Р. Славейков“ за цялостно творчество. Умира на 27 април 1997 г. в София.
 
Общи условия