(c)2011

Facta 3: В полусенките на историята. Комуникации, шпионаж и отровителство през вековете

   Книги ► Научна литература ► История ► обща световна история ► 
Facta 3: В полусенките на историята. Комуникации, шпионаж и отровителство през вековете
Aвтор: Лиляна Симеонова
Издателство: Изток Запад
Година: 2022
ISBN: 9786190109617
Корица: мека
Страници: 416
Цена: 25.00 лв.  23.75 лв. (Отстъпка -5%)

Добави в количка
 
Трудовете на професор Лиляна Симеонова – специалист по византийска и средновековна обща история – са публикувани от престижни академични издателства в над 20 страни. Немалко от нейните изследвания са посветени на историята на средновековните комуникации.

Как в античния и средновековния свят развитието на комуникациите и това на разузнаването взаимно са си влияели е предмет на настоящото ѝ изследване. То се основава на голям брой различни по вид и произход извори (гръцки, латински, източни и славянски).

Истории за шпионаж, предаване на тайни сведения и всякакви форми на заблуда, както и за отровителството като начин за отстраняване на неудобни личности изплуват от полумрака на отминали епохи.

Автентичният глас на древните автори може да се „чуе“ чрез включените в книгата откъси от съчиненията им: те са предадени в курсив. По същия начин са отбелязани и всички други заемки от изворите, били те термини или отделни фрази. За улеснение на читателя чуждоезиковите термини са снабдени с превод на български и допълнителни пояснения.
 
Общи условия