(c)2011

Ракази за деца и юноши

   Книги ► Детска литература ► Други ► 
Ракази за деца и юноши
Aвтор: Сборник
Издателство: Паритет
Година: 2022
ISBN: 9786191534197
Корица: мека
Страници: 168
Цена: 14.99 лв.  14.24 лв. (Отстъпка -5%)

Добави в количка
 
В сборника са включени разкази от Лев Толстой, Андрей Платонов, Антон Чехов, Александър Серафимович, И. Тургенев
Разказите, включени в сборника, са всепризнати в цял свят за класика в детската литература.

В "Кавказки пленник" офицерът Жилин попада в плен сред враждебно настроени жители на едно село. Сред тях единствено малката Дина се сприятелява с него и му помага да премине през пленничеството по-леко.

В разказа на Чехов "Кащанка" се разказва за едно малко куче, смеска между дакел и улично псе. То попада на улицата, а от там го прибира случаен минувач и напълно променя съдбата му. Въпреки това, малкото куче не забравя предишните си собственици и живота си с тях.

Удивителен е и разказът на Платонов "Юлска буря", който разказва за пътешествието на две деца - Антошка и по-голямата му сестра, които се сблъскват с непредвидени опасности, но успяват да надвият детските си страхове.

Авторите, чиито произведения са включени в този сборник, разкриват фините и сложни преживявания на своите герои, позволявайки им да погледнат на света по нов и необичаен начин. Всички истории са поучителни, без да са дидактични и учат на честност и смелост. Черно-белите илюстрации в книгата допринасят за по-цялостното възприемане на всяко отделно произведение.

Книгата е част от поредицата "Златни страници" на издателство "Паритет" и е подходяща за деца в училищна възраст.
 
Общи условия