(c)2011

У дома с Мохамед Али

   Книги ► Художествена литература ► Биографии ► 
У дома с Мохамед Али
актуално

Aвтор: Хана Али
Издателство: Жануа `98
Година: 2021
ISBN: 9789543762095
Корица: твърда
Страници: 508
Цена: 28.00 лв.  23.80 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Често съм казвала на татко, че е осмото чудо на света.
Беше сложен по много начини, но пък простичък по други. Беше неподражаем в способността си да показва състрадание и прошка. Беше видял най-лошото у хората и все пак някак бе запазил най-доброто у себе си. Надявам се хората да се насладят на тази книга и да я оценят каквато е: честен и интимен поглед към ежедневния живот на едно несъвършено, но забележително човешко същество. Както е при великите портрети, за да се оцени дълбочината и красотата им, трябва да присъстват и светлината, и сянката.

Когато започнах да пиша, баща ми беше жив, но сега вече го няма на този свят. Легендата за неговата обич ще се носи безкрай за поколения напред и гласът му ще се превърне в жива памет. По неувяхващите думи на най-великия писател в света Уилям Шекспир:

„Додето тук човешка гръд тупти, Сред живите ще бъдеш жив и ти".
Хана Али


Благодарение на личния семеен архив от аудиокасети със записи на Мохамед Али, както и на много дневници, любовни писма, скъпи спомени и семейни снимки, пазени и непоказвани досега, можем да видим легендата Али като дълбоко отдаден на близките си човек, който, въпреки трудностите на бурния си личен живот, успява с много усилия и любов да сплоти деветте си деца и всячески да помага с добрите си дела на роднини и непознати.

Из страниците на книгата имението на семейството отваря врати за читателя и го среща и с хора, като Майкъл Джаксън, Клинт Истууд u Джон Траволта, които са чести гости на фамилията.

Искрена и прочувствена, „У дома с Мохамед Али" е много повече от просто спомените на Хана Али. Тя е вдъхновяващо и трогателно писмо на любов и привързаност от една дъщеря до най-голямата й любов. Бащата.
 
Общи условия