(c)2011

Лечебната сила на скъпоценните камъни в индийската астрология

   Книги ► Езотерика и религия ► Езотерика ► 
Лечебната сила на скъпоценните камъни в индийската астрология
Aвтор: Н. Н. Саха
Издателство: Лира Принт
Година: 2021
Корица: мека
Страници: 288
Цена: 16.00 лв.  13.60 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Целта на тази книга е да научи читателя как да облекчава и лекува заболявания с помощта на скъпоценните камъни и индийската астрология. Известно е, че скъпоценните камъни са на особена почит в индийската култура от древни времена.

Разработката представлява посвоему медицинска астрология. В нея са разгледани влиянията на планетите от септенера и на лунните възли (Раху и Кету) според поставянията им по знаци и домове. Авторът дава основните афликтирания и въздействия, които скланят към развиване на съответните заболявания. Приложени са многобройни примери с карти раши на хора, чрез които е демонстрирана връзката между рождената констелация и житейската история на съответната личност.

Книгата съдържа глави, в които се разглеждат и до днес неизяснените докрай теми за генезиса и причините за развиване на умствено изоставане, шизофрения, мускулна дистрофия и лудост, пространно е анализирана и връзката им с разположенията в рождената карта. Особено внимание е отделено на въздействието на комбинациите от Раху, Кету и малефиците: влиянието на тяхното разположение и аспектиране.

Скъпоценни камъни, чрез които се регулира въздействието на планетите и възлите в хороскопа. 

Астрологическо изследване на умственото изоставане, на лудостта, шизофренията, мускулната дистрофия, младежката престъпност.
Влиянията на съвпада Кету-Сатурн.
Въздействията на конюнкцията Кету-Марс.
Влиянията на Слънце-Марс и Луна-Юпитер.
 
Общи условия