(c)2011

Индийски приказки (твърда)

   Книги ► Детска литература ► Приказки и легенди ► 
Индийски приказки (твърда)
Aвтор: С илюстрациите на Серджо Ридзато
Издателство: Миранда
Година: 2021
ISBN: 9786197448597
Корица: твърда
Страници: 96
Цена: 25.95 лв.  20.76 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Вълшебството на красивите илюстрации идва отново при вас с книгата “Индийски приказки” във вида на оригиналното италианско издание и с незабравимите илюстрации на италианския майстор художник Серджо Ридзато.

Любимите на няколко поколения деца „Индийски приказки“ са базирани на древния епос „Махабхарата“ или „Велики легенди за потомците на Бхарата“. Завладяващата история за съперничеството между принцовете за престола на кралството е преплетена с митове, приказки и легенди. Те пресъздават древните индийски обичаи и мъдрост. Със своите зашеметяващи илюстрации и покоряващи детското въображение текстове колекцията от индийски приказки заслужава място във всяка библиотека.

Серджо Ридзато

Серджо Ридзато е роден през 1936 г. в Милано. Художник и илюстратор, от съвсем млада възраст обикаля Европа, изучавайки древното и новото италианско и европейско изкуство. Творческата му палитра е богата – живопис, абстрактно изкуство, илюстрации за книги, подготовка на театрални и оперни представления. Илюстрира книги във всички жанрове и от всички области на познаниeто. Работи с най-големите италиански и английски издателства. Има изложби във Флоренция и на Панаира на детската книга в Болоня.
Книгата „Индийски приказки” с неговите илюстрации е издавана няколко пъти през годините в България. Специално за това ново издание той написа послание към българските читатели.

Надя Трендафилова

Надя Трендафилова e известен български преводач от френски език, драматург, автор на детски пиеси, най-известната от които е „Момче и вятър”. Нейни са класическите преводи на „Индийски приказки”, „Френски приказки”, „Японски приказки” и други любими книги, с които са отраснали няколко поколения български деца.
 
Общи условия