(c)2011

Вълшебникът от Оз (твърда)

   Книги ► Детска литература ► Приказки и легенди ► 
Вълшебникът от Оз (твърда)
актуално

Aвтор: илюстрации на Либико Марайа.
Издателство: Миранда
Година: 2021
ISBN: 9786197448832
Корица: твърда
Страници: 128
Цена: 25.95 лв.  20.76 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
За първи път в България един от най-обичаните детски романи излиза с илюстрациите на Либико Марайа.

Торнадото, което отнася Дороти, Плашилото, Тенекиеният човек, Лъвът, Изумруденият град, зверовете, вълшебниците и всички чудни неща в това приказно приключение оживяват по невероятен начин в картините на италианския художник.

Романът на Л. Ф. Баум е без съкращения и с прекрасния превод на Екатерина Димчева, което в съчетание с изящните илюстрации на Либико Марайа прави книгата уникален подарък за всички ценители на качествената детска литература.

Л.Ф. Баум
Лиман Франк Баум (1856 г. – 1919 г.) е американски детски писател. В началото на своята кариера работи като журналист, преводач и драматург. През 1900 година се появява романът му „Вълшебникът от Оз” – едно от най-обичаните произведения в детската литература. Само за няколко години книгата придобива световна слава. От написването ѝ досега по нея са правени
много театрални спектакли, мюзикъли и филми.

Либико Марайа
Италианският художник Либико Марайа е илюстрирал всепризнати шедьоври на литературата
за деца, създавайки сцени с рядка живописна красота. Като майстор илюстратор притежава спо-
собността точно да се придържа към съдържанието на текста и великолепно да го допълва. Творчеството му има международна известност – илюстрираните от него книги са познати и обичани в целия свят. Книгата „Вълшебникът от Оз” с неговите илюстрации се издава за първи
път в България.

Екатерина Димчева
Екатерина Димчева е известен преводач от английски език. Превеждала е книги на Л.Ф. Баум,
Джеймс Хериът, Джералд Даръл и др. Нейният превод на „Вълшебникът от Оз”, ползван през годините от няколко издателства, е един от най-популярните в България.
 
Общи условия