(c)2011

Мръсникът

   Книги ► Художествена литература ► Трилъри ► 
Мръсникът
актуално

Aвтор: Александър Бушков
Издателство: Персей
Година: 2021
ISBN: 9786191612482
Корица: мека
Страници: 576
Цена: 23.00 лв.  18.40 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Буреносен период на промени, през който много съдби биват преобърнати и разрушени. Бившият инженер Родион Раскатников се е борил за демокрацията и новите порядки в страната, но в крайна сметка животът му тръгва по стръмно нанадолнище. Едва свързвайки двата края с припечеленото като таксиджия, той на практика е издържан от жена си, която получава по-висока заплата.

Виждайки се заобиколен от престъпници, които с отчайваща лекота трупат несметни богатства, Родион все повече започва да презира самия себе си. Но веднъж в таксито му влиза пиян богаташ и изпуска пистолета си в колата. Това оръжие преобръща живота на Раскатников и му помага да придобие по-голяма увереност и самочувствие. Тогава бившият инженер решава, че е крайно време и той да се включи в редиците на преуспелите криминални елементи, като първо става обирджия, а след това и убиец.

Но не всичко се развива по план и не след дълго полицията започва да го разследва. Начело на разследването е майор Даша Шевчук. И наказанието за извършените престъпления не закъснява. Родион е на път да изгуби всичко, на което толкова е държал - жена си, дъщеря си, а може би дори и собствения си живот.
 
Общи условия