(c)2011

Сборник по математика за 6. клас

   Книги ► Учебници ► Учебници ► за 6 клас ► 
Сборник по математика за 6. клас
Aвтор: Т. Витанов, Л. Дилкина, П. Тодорова, И. Цветкова, И. Джонджорова
Издателство: Анубис
Година: 2017
ISBN: 9786192151713
Корица: мека
Страници: 240
Цена: 7.50 лв.  6.90 лв. (Отстъпка -8%)

Добави в количка
 
Сборникът съдържа систематизиран набор от задачи за самостоятелна текуща работа по математика към всяка тема от учебника, а също и към началния и годишния преговор.
Всички теми са разработени на две нива – задължителна и избираема подготовка. Наред с познатите тренировъчни примери са дадени и много иновативни задачи. Съдържанието и тематиката им са свързани с реални житейски ситуации и с практически проблеми, което дава възможност на учениците да разберат приложимостта на изучаваните знания. Подборът на учебното съдържание и на формата на задачите е съобразен с изискванията на МОН за външното оценяване след 7. клас, което прави възможно шестокласниците да започнат подготовката си за него плавно и да постигнат възможно най-удовлетворяващи резултати. В края на всеки раздел са предложени примерни варианти на тест, съответно за задължителна и за избираема подготовка. Всеки от тестовете е дозиран за един учебен час и съдържа задачи с избираем отговор, с кратък свободен отговор и задачи за пълно изписване на решението.
Сборникът може да се използва в часовете за задължителна подготовка, в избираемите часове по математика, а също при подготовката на учениците за олимпиади и други математически състезания.
 
Общи условия