(c)2011

Изкупление

   Книги ► Художествена литература ► Криминална ► 
Изкупление
Aвтор: Ирса Сигурдардотир
Издателство: ЕМАС
Година: 2021
ISBN: 9789543574902
Страници: 415
Цена: 19.00 лв.  16.15 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Кралицата на криминалния роман на Исландия Ирса Сигурдардотир ни поднася „Изкупление" - третия случай за комисар Хюлдар и детската психоложка Фрея от поредицата, преведена на повече от 30 езика.

Той искаше от тях единствено да изкупят греховете си...
Полицията разбира за престъплението като всички останали - от клип в социалните мрежи, показващ ужасено младо момиче да моли за прошка. По-късно тялото му е открито, белязано с цифрата „2". Комисар Хюлдар поема разследването, а психоложката Фрея неохотно се присъединява за разпитите на приятелите на убитата тийнейджърка. Скоро става ясно, че Стела е била далеч от ангелския образ, който близките й обрисуват, и все пак кой би я мразил толкова, че да пожелае смъртта й?

Изчезва още един тийнейджър, последват още клипове и неговото тяло с цифра „3". Хюлдар и Фрея са единодушни - истината съвсем не е проста. Изглежда, убиецът все още не е завършил планираното. Очаква ли ги някъде и жертва „1"?

Ирса Сигурдардотир отдавна се е доказала като номер едно в исландската криминална литература, а „Изкупление" е номиниран за най-добър криминален роман на Исландия и на Великобритания.

„Изключителен роман. Тази емоционално помитаща история заслужава да стигне до огромна аудитория"
Пъблишърс Уикли
 
Общи условия