(c)2011

Златната утопия

   Книги ► Езотерика и религия ► Езотерика ► 
Златната утопия
актуално

Aвтор: Иван Маразов
Издателство: Захари Стоянов
Година: 2021
ISBN: 9789540914633
Корица: твърда
Страници: 656
Цена: 55.00 лв.  46.75 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Няма нова епоха, която да не декларира, че с нея настъпва Златният век. Великата френска революция провъзгласи утопичните идеали на равенство и братство между хората. Американската се похвали с освобождаването на робите.

Великата Октомврийска социалистическа революция заяви справедливостта. Нашата „демократична“ революция обеща потоци от злато и почивки на Малдивите. Всички тези обещания засягаха „близкото бъдеще“. Но то все си оставаше далечна „светлина в тунела“.Характеристиките утопичната страната са описвани негативно спрямо живота в ойкумената: там няма нито студ, нито жар, нито зима, нито горещо лято, хората не завиждат, не се карат, не боледуват, не работят, земята сама ражда по три реколти, златото при тях не е средство за забогатяване, а духовна същност.

Тракийският бог Залмоксис обещавал на своите адепти, че нито те, нито техните потомци някога ще умрат, а ще отидат в една страна, където ще живеят щастливо. И за да ги убеди в истинноста на своето учение, той си построил подземно жилище, скрил се в него и се появил след три години. Всяка утопия започва с лъжа…
 
Общи условия