(c)2011

Предпоследен живот Промоция

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Предпоследен живот Промоция
промоция

Aвтор: Предпоследен живот
Издателство: Факел Експрес
Година: 2009
Корица: мека
Страници: 320
Цена: 15.50 лв.  7.75 лв. (Отстъпка -50%)

Добави в количка
 
"Предпоследен живот" е най-новият роман на легендарния Юз Алешковски, автор на песента "Товарищ Сталин, вы большой ученый", на световноизвестните повести и романи "Николай Николаевич", "Кенгуру", "Ръка", "Смърт в Москва", "Светлина в края на дулото" и др.

Смело може да се каже, че това внушително по своя обем и идейно-художествени решения произведение, което излиза за първи път в света у нас, представлява венецът на крайно своеобразното творческо дело на "гениален, с феномален слух за езика автор" (Бродски).

Действието на романа започва от началото на 30-те години на миналия век и обхваща, макар и бегло, периода на перестройката и най-вече годините на нестихващата и до днес гражданска война в Русия за преразпределяне на националната собственост и "превръщането на социалистическия застой в мафиозен капитализъм".

Главен герой е Владимир Илич Дурак - дете чудо, което за ужас на семейството си (дядото е бивш служител от кремълската охрана на Сталин) вместо на руски проговаря на латински и английски. Благодарение на своите гениални заложби и феноменална памет Владимир Илич натрупва значително състояние, докато различни престъпни групировки в лицето на бившата съветска номенклатура и спецслужбите не започват да се домогват до владеещия множество езици герой. И той разбира, че единственият начин да си спаси живота е да изчезне от него.
 
Общи условия