(c)2011

Клинична хомеопатия

   Книги ► Медицинска литература ► За здравето ► 
Клинична хомеопатия
Aвтор: Д-р Франсоа Шефдьовил
Издателство: Изток Запад
Година: 2020
ISBN: 9786199098752
Страници: 152
Цена: 17.00 лв.  14.45 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Практически терапевтичен реперториум
Тази книга обобщава тридесет и пет годишния опит на д-р Франсоа Шефдьовил като практикуващ лекар-хомеопат, подсилен от неговата двадесет и пет годишна преподавателска практика в Центъра за обучение и развитие на хомеопатията.

Д-р Шефдьовил участва и в срещите на Кръга на Себастиян де Гиди, и в Комисията по Материя медика на Институт Боарон, в които протича обмен на информация и обсъждане на клинични случаи, с цел Материя медика да бъде актуализирана и в нея да бъде представена само най-достоверната информация.В този нов реперториум всяка рубрика отговаря на една патология или симптом, с изброяване на определен брой медикаменти в азбучен ред, с цел да не се дава предимство на никой от тях.

От разглежданите медикаменти едни имат чисто симптоматично действие, а други са това, което наричаме теренни лекарства („ТЛ“), независимо дали касаят конституцията, чувствителния или хроничния реактивен тип.

Предложенията за лечение на нови патологии са обозначени с букватa „N“.

Всеки медикамент е последван от някои важни уточнения, определящи неговото предписване (ключови симптоми, модалности, когато са по-специфични или са важни и др.).
 
Общи условия