(c)2011

Природните закони в развитието на детето

   Книги ► Педагогика ► 
Природните закони в развитието на детето
Aвтор: Селин Алварес
Издателство: Колибри
Година: 2020
ISBN: 9786190206163
Корица: мека
Страници: 440
Цена: 22.00 лв.  18.04 лв. (Отстъпка -18%)

Добави в количка
 
„Природните закони в развитието на детето“ е основополагаща книга, която ни предлага друг начин да видим детето и образованието му вкъщи и в училище. Селин Алварес обяснява по кристално ясен начин големите научни принципи, които подплатяват обучението и разгръщането на човешките способности. Тя споделя своя опит, запознава ни с дейностите, които могат да помогнат на детето да развие своя потенциал, както и мястото на възрастните в този процес.
Селин Алварес доказва, че революцията в образованието е възможна!

***

Селин Алварес (р. 1983), бивша учителка, езиковед по образование, придобива голяма популярност във Франция и Европа през 2016 г., когато издава книгата си „Природните закони в развитието на детето“. Алварес провежда експеримент в една детска градина във френския град Женвилие. Работата й представлява комбинация между методите на Мария Монтесори и когнитивните науки. Водена от идеята си, че детството има свои естествени закони, които трябва да се уважават, тя ентусиазирано работи в тази насока и получава изключителни резултати.
В края на втората година всички деца от най-голямата група и 90% от средната знаят да четат и показват отлични знания по аритметика, като между другото, което не е никак второстепенно, развиват и ценни морални и социални качества.
 
Общи условия