(c)2011

Балада за пойни птици и змии

   Книги ► Художествена литература ► Фантастика и фентъзи ► 
Балада за пойни птици и змии
актуално

Aвтор: Сюзан Колинс
Издателство: Екслибрис
Година: 2020
ISBN: 9786197115420
Корица: мека
Страници: 496
Цена: 20.00 лв.  17.00 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Сутринта на Жътвата, с която започват десетите Игри на глада. В Капитола осемнайсетгодишният Кориолан Сноу се подготвя за този единствен шанс да спечели слава като ментор в Игрите. За някога могъщата фамилия Сноу са настъпили трудни времена и съдбата й зависи от нищожния шанс Кориолан да успее да бъде по-чаровен, по-умен и по-изобретателен от съучениците си, за да стане ментор на трибута победител.

Вероятността да спечели е малка. Пада му се унизителната задача да бъде ментор на момичето трибут от Окръг 12, най-незначителния от всички. Съдбите на двамата сега са напълно преплетени — всяко решение на Кориолан може да доведе до победа или провал, триумф или поражение. На арената битката ще бъде на живот и на смърт. Извън арената Кориолан започва да съчувства на обречения си трибут... и трябва да балансира между потребността си да следва правилата и желанието да оцелее на всяка цена.

***

Сюзан Колинс е автор на поредицата бестселъри Подземните хроники, която започва с Грегор Горноземеца. Нейните разтърсващи романи Игрите на глада, Възпламеняване и Сойка-присмехулка са бестселъри на Ню Йорк таймс, приети са възторжено от читателите и са в основата на четири популярни филма. Година в джунглата, илюстрована книга, разказваща за времето, през която баща й служи във Виетнам, излиза през 2013 година и е посрещната изключително добре от критиката. До днес книгите й са издадени на петдесет и гри езика по целия свят.
 
Общи условия