(c)2011

Питър Пан (илюстрации Либико Марайа)

   Книги ► Детска литература ► Романи за деца ► 
Питър Пан (илюстрации Либико Марайа)
Aвтор: Джеймс Матю Бари
Издателство: Миранда
Година: 2020
ISBN: 9786197448528
Корица: мека
Страници: 128
Цена: 20.95 лв.  17.81 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
За първи път в България книгата “Питър Пан” излиза с най-красивите илюстрации на италианския майстор художник Либико Марайа. Вълшебството на красивите илюстрации идва при вас във вида на оригиналното италианско издание.

Сър Джеймс Матю Бари е английски писател, журналист и драматург. Роден е през 1860 го-дина в Киримюр, Шотландия. Автор е на много романи, повести и пиеси. През 1904 година в Лондон на театрална сцена е поставена пиесата му „Питър Пан”, която след авторска преработка през 1911 година е издадена като книга. Преиздавана стотици пъти, филмирана и играна по цял свят, тя му носи световна слава и поставя името му в златната съкровищница на детската литература.

Италианският художник Либико Марайа е илюстрирал всепризнати шедьоври на литературата за деца, създавайки сцени с рядка живописна красота. Като майстор илюстратор притежава способността точно да се придържа към съдържанието на текста и великолепно да го допълва. Творчеството му има международна известност – илюстрираните от него книги са познати и обичани в целия свят. Книгата „Питър Пан“ с негови илюстрации се издава за първи път в България.
 
Общи условия