(c)2011

Райхът и Царството. Германското присъствие в България (1933-1940 г.)

   Книги ► Научна литература ► История ► история на България ► 
Райхът и Царството. Германското присъствие в България (1933-1940 г.)
Aвтор: Владимир Златарски
Издателство: Българска история
Година: 2019
ISBN: 9786197496451
Корица: мека
Страници: 472
Цена: 22.00 лв.  17.60 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
„Райхът и царството" е написана увлекателно, на лесно достъпен език, пълна е с малко известни, а и любопитни факти, с анализи и оценки за хора и събития от онези години. Книгата е илюстрирана с 40 редки исторически снимки. Те са допълнение към пресъздадената галерия от образи - политици и офицери, банкери и финансисти, дипломати и шпиони, културни дейци и оперни звезди.

На базата на богат материал от германски и български архиви автентично тук е разказана многоликата история на българо-германските отношения в годините след идването на Хитлер на власт в Германия. Това е време на интензивни контакти, на дипломатически, стопански, военни и културни връзки между България и Третия райх.

Обективно наложилото се от обстоятелствата разширяване на всестранното германско присъствие в България постепенно се трансформира във влияние. И всичко това се случва в среда, в която, макар и с леко потрепване, но като цяло неумолимо национално-политическите и военно-икономическите стрелки сочат към Германския райх. Когато към тях се прибавят и разнообразните социокултурни процеси на свързване с Германия, постепенно се забърква всеобхватната амалгама на един държавнически безалтернативен съюз.
 
Общи условия