(c)2011

Възбудени! Историята на хормоните и как те контролират почти всичко

   Книги ► Научна литература ► История ► тайни, загадки ► 
Възбудени! Историята на хормоните и как те контролират почти всичко
Aвтор: Ранди Хътър Епстайн
Издателство: Дилок
Година: 2019
ISBN: 9789542902676
Корица: мека
Страници: 284
Цена: 18.00 лв.  15.30 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Пълна с очарователни разкази, показателни нови медицински изследвания и хумористични детайли, "Възбудени!" представя водещи изследователи, направили променящи живота открития за хормоналните дисбаланси, които ни мъчат, както и шарлатани, които са използвали тези открития, за да търгуват с фалшиви лекарства.

Епстайн осветява хората в ядрото на науката за хормоните с нейния богат диапазон от герои, включително лекар от ХХ век, рекламиращ вазектомиите като начин за повишаване на либидото, студентка по медицина, която открива хормон на бременността през 40-те години на ХХ век, и майка, която събира хипофизи (жлеза в мозъка) от трупове като източник на хормон на растежа, за да лекува сина си.

По пътя Епстайн изследва функциите на хормони като лептин, окситоцин, естроген и тестостерон, демистифицирайки науката ендокринология.

Очарователен поглед към историята и науката зад някои от най-важните открития в медицината, "Възбудени!" разкрива шокиращата история на хормоните през задните стаи, мазетата и лабораториите, където ендокринологията е започнала съществуването си.
 
Общи условия