(c)2011

Възход и падение на динозаврите: Нова история на един изгубен свят

   Книги ► Детска литература ► Детска енциклопедия ► 
Възход и падение на динозаврите: Нова история на един изгубен свят
Aвтор: Стийв Брусати
Издателство: Сиела
Година: 2019
ISBN: 9789542828839
Корица: мека
Страници: 352
Цена: 27.90 лв.  22.32 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Преди 66 милиона години едно грандиозно царство загива.

Възхитителните създания, населяващи Земята, приключват господството си над планетата ни и замръзват завинаги в древните седиментни скали. Днес обаче динозаврите не спират да провокират въображението ни – от дребните всеядни овираптори, през исполинските вегетариански аржентинозаври, до свирепите месоядни гиганотозаври.

С напредването на науката и с невероятните ѝ открития сега научаваме все повече любопитни и смайващи подробности за тази отдавна отишла си екосистема. Именно учени като Стийв Брусати – едно от водещите имена на съвременната палеонтология – могат по най-детайлен и увлекателен начин да ни разкрият тайните на мезозойската ера и да ни върнат назад във времето... към един изгубен, но внушителен свят на допотопни божества и на приказни пейзажи.

Възход и падение на динозаврите ще ви плени с достъпния си език и ще ви въоръжи с изчерпателни и удивителни факти. Преди всичко обаче това е книга, която ще пробуди у всеки читател жаждата за знания и за търсенето на истината в нашата еволюционна история.
 
Общи условия