(c)2011

Крехко равновесие

   Книги ► Художествена литература ► Романи ► 
Крехко равновесие
Aвтор: Рохинтън Мистри
Издателство: Лабиринт
Година: 2019
ISBN: 9786197055658
Корица: мека
Страници: 644
Цена: 23.90 лв.  19.12 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Индия, но без ореола на екзотиката.
Животът, но без ореола на илюзиите.
Човешкият жребий като низ от случайности и провали, които можем да превърнем в трамплин към успеха.
Дните ни като крехко равновесие между отчаянието и надеждата.

В тази книга по волята на обстоятелствата се пресичат пътищата на четирима души, които наглед нямат нищо общо помежду си: на Дина, сърцата вдовица, която не смята да се прегъва пред ударите на съдбата, на Манек, студент от заможно семейство високо в планината, дошъл да учи в големия град, на двама шивачи, Ищвар и Ом, чичо и племенник, избягали от беднотията и кастовото разделение в затънтеното си родно село с надеждата да открият по-добър живот, да се позамогнат с усърден труд и после да се върнат при близките си. Четиримата намират заедно съпричастност, привързаност, смях, приятелство, вярност. И дори пред разбитите си мечти знаят как да отстояват човечността в едно жестоко нечовешко време.

--------------------------
Рохинтън Мистри (р. 1952) е канадски писател от индийски произход. Завършва математика и икономика в Бомбай и през 1975 г. отива да живее в Канада заедно с бъдещата си жена Френи. Автор е на един сборник с разкази и на три романа. Удостояван е с най-високото литературно отличие на Канада – Наградата на генерал-губернатора.

"Крехко равновесие", покъртителен роман на Рохинтън Мистри, единственият писател, на когото всички книги са били финалисти за "Букър"
 
Общи условия