(c)2011

Емоционална интелигентност 2.0

   Книги ► Философия и психология ► Философия ► 
Емоционална интелигентност 2.0
Aвтор: Травис Брадбери, Джийн Грийвс
Издателство: Изток Запад
Година: 2019
ISBN: 9786190104612
Корица: мека
Страници: 240
Цена: 16.00 лв.  13.60 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Образование. Опит. Познания или интелектуална мощ. Нито едно
от изброените не е адекватен показател защо едни хора успяват, а други не.

Къде е разковничето на успеха тогава?

Оказва се, че не коефициентът на интелигентност определя колко успешни ще бъдем в личния и социалния си живот, а емоционалната ни интелигентност. Именно тя е в основата на успешната комуникация, на кариерното израстване и на щастливите връзки. За разлика от коефициента на интелигентност, който е неизменна величина, емоционалната интелигентност не е константа. Можем да подобрим нивото ѝ, като опознаем емоциите си, осъзнаем какво ги поражда и се научим да ги владеем.

Настоящата книга е практично ръководство за бързо повишаване на емоционалната интелигентност. След като направите теста към книгата и разберете какъв е вашият коефициент на емоционална интелигентност, може да проследите проблемните за вас области и да изберете определени стратегии и техники, с които да повишите резултатите си. Понякога с малка промяна може да постигнете драстично подобрение във всички области на живота.

-------------------------

"Всички чувстващи същества имат съзнание, но само хората притежават забележителен интелект. Като човешки същества сме подложени на постоянен поток от положителни и отрицателни мисли и емоции, а това, което ни отличава, е, че сме способни да се променяме към по-добро. „Емоционална интелигентност 2.0“ обяснява кратко и ясно как творчески да се справим с емоциите и да използваме интелекта си в свой интерес."
Далай Лама

"Тази книга представя изобилие от практични открития и обръща особено внимание на повишаването на коефициента на емоционалната интелигентност. Проучванията дават убедителни доказателства, че той е по-важен от коефициента на интелигентност в почти всички роли в живота на човека и в много случаи оказва по-голямо влияние върху лидерските качества на личността."
Стивън Кови, автор на бестселъра „Седемте навика на високоефективните хора“
 
Общи условия