(c)2011

Други богове

   Книги ► Художествена литература ► Разкази ► 
Други богове
Aвтор: Х.Ф.Лъвкрафт
Издателство: Изток Запад
Година: 2019
ISBN: 9786190104834
Корица: мека
Страници: 288
Цена: 16.00 лв.  13.60 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Неиздавани разкази и новели
Американският писател Х. Ф. Лъвкрафт (1890–1937) е автор на произведения с водещ принцип „космичес¬кият ужас“. Почти неизвестен приживе, сега заради размаха на фантазията си той често е слаган наравно с Хърбърт Уелс и Дж. Р. Р. Толкин.
Творбите му могат да се определят както като хорър, така и като мрачно фентъзи или черна фантастика. Наричат ги също „стихове в проза“. Лъвкрафт е повлиян от Едгар По и от хималайските картини на Николай Рьорих, а от своя страна неговите апокалиптични видения оказват силно въздействие върху Стивън Кинг и съвременната попкултура.
Настоящият сборник с избрани творби ни отвежда в света на сънищата, на призрачното и свръхестественото, на хаоса, мистиката и ужаса, на магичното и езотеричното, на смъртта и извънземните странствания. Книгата включва прочутата новела „Подир сънищата – към незнайния Кадат“ и 26 разказа, повечето от които излизат за пръв път на български език.
Хауърд Филипс Лъвкрафт (1890–1937) е е американски писател на ужаси и фантастика.
Хауърд Филипс Лъвкрафт е роден в Провидънс и живее там през почти целия си живот. Той започва да пише още на седем години. В училище има влечение към науката и издава ръкописни списания на тема природни науки. Лъвкрафт не постъпва в университет, поради проблеми със здравето. Първата му публикация е разказът „Алхимик“.
Писател, критик и есеист, определян като най-значимия американски „свръхестественик“ след Едгар Алън По, Хауърд Филипс Лъвкрафт е едно от големите имена в литературата на ужаса през ХХ век.
 
Общи условия