(c)2011

Международная. Имало едно време в СССР

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Романи и разкази ► 
Международная. Имало едно време в СССР
Aвтор: Братя Григорови
Издателство: Слънце
Година: 2019
ISBN: 97879547422629
Корица: мека
Страници: 412
Цена: 17.00 лв.  13.60 лв. (Отстъпка -20%)

Добави в количка
 
Това е един завладяващ разказ за изключителната история на млад човек, изправен пред предизвикателството да продаде душата си и да стане доносник или да опази достойнството си, тръгвайки по нов път към един нов свят.
Романът проследява периода на 80-те години и разказва за съдбата на българския студент Михаил Агов студент, който се превръща в един от значимите играчи на съветския черен пазар, съвсем неочаквано преплитайки живота си с главните герои на два от най-шумните шпионски скандали за времето на Студената война – „„Къщата с бръмбарите“ и „„Секс срещу тайни“. Основно място в развитието на сюжета е емблематичният комплекс в сърцето на Москва, известен като „„Международная“.
Описаните случки, засягащи известни личности, като внука на Ким Ир Сен, певицата Лайма Вайкуле, трио „„Експресия“, представителя на администрацията на президента Рейгън, отговарящите за сигурността в посолството на НРБ и редица други, са автентични.

През 1982 г. братята Веселин и Румен Григорови заминават за Москва, където учат икономика и живеят в града до 1989 г. След промените се занимават с международен бизнес.
 
Общи условия